Dermapen Mesotherapie

Dermapen Mesotherapie

Wat is microneedling?
Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandelig worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen
Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakt kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.
Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijk proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van uw huid. Uw specialist adviseer u graag.

Littekens
Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën
Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie
De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuring die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling vermindert worden.

Lichaam
Op het lichaam kan Microneedling toegepast worden, zoals bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.